- 120 g meel
- 200 ml melk
- 80 ml water
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel citroen extract
- 1 theelepel vanille suiker
- 3 eieren
- Snufje zout
- Roomboter om te bakken
- 2 Sinaasappels
- 100 g fijne suiker
- Rasp van een sinaasappel
- 4 eetlepels sinaasappellikeur
- 100 g roomboter
Crêpes Suzette is ern klassiek nagerecht uit Frankrijk.
Crêpes Suzette zijn dunne pannenkoeken die in een saus van roomboter, sinaasappelsap, Sinaasappelrasp en suiker, opgewarmd worden en met sinaasappellikeur worden geflambeerd.
Heerlijk!
Maak het Crêpes beslag.
Meng de eieren samen met de bloem, de vanille suiker, de olie, de citroen extract, de fleur d’oranger en de suiker.
Meng goed tot een glad beslag.
Voeg, al roerend, beetje bij beetje , de melk en het water toe.
Laat het rusten.
Laat 50 g roomboter smelten.
Verwarm de Crêpes koekenpan.( niet te hard maar ook niet te zacht)
Smeer met een keukenpapier een beetje boter.
Voeg in het midden van de koekenpan, een soeplepel beslag.
Draai links en techts , heel snel het beslag tot het is overal in de koekenpan.
Bak tot het beslag op de rand bruin worden .
Met een spatel,draai de Crêpes om en laat nog op die kant bakken.
Zet alle Crêpes in een bord.
Eind van je maaltijd, doe de Crêpes in vieren vouwen.
Rasp de sinaasappel.
Verwarm de boter in een koekenpan.
Voeg het sinaasappelrasp en de suiker toe.
Bak de Crêpes erin.
Verdeel 2 Crêpes per persoon in 4 borden.
Verwarm de likeur in een pannetje.
Wanneer het kookt, doe het pannetje iets schuin.
Wanner de alcohol raakt de vlammen, vat het in vlam toe, dat noemt men flamberen.
Meteen verdeel de likeur op de 4 borden.