- 300 g zilvervliesrijst
- 4 eieren
- 1 zakje Kroepoek naturel
- 450 g sperziebonen
- 4 winterpenen
- 100 g taugé
- Eventueel 1 komkommer
- 250 ml melk
- 4 grote eetlepels pindakaas
- 2 theelepels Sambal Oetlek (of 1 gehakte Spaanse peper zonder pitten)
Gado Gado is een gerecht van koude groenten geserveerd met Pindasaus en kroepoek.
Gado gado komt van de Javaanse woord “nggadho”, dat betekent ” eten met witte rijst”.
Er zijn verschillende variatie en u mag gebruiken al de groenten dat u lekker vindt.
Breng 2 liter water met zout aan de kook en kook erin de rijst, 10 minuten.
Giet af, doe terug in de pan en zet de deksel erop.
Breng 1 liter water aan de kook met zout en kook de sperziebonen, 10 minuten.
Giet af, doe terug in de pan en zet de deksel erop.
Breng 1/2 liter water aan de kook en kook de eieren, 9 minuten hard.
Pel ze af, halveer ze en zet ze in een bord.
Schil de winterpenen.
Met een kaasschaaf, schaaf ze in dunne linten.
?Maak de Pindasaus klaar:
Meng de pindakaas met de Sambal en de melk.
Roer, op laag vuur, tot de pindakaas opgenomen is.
Verwarm de rijst en de sperziebonen, 2 minuten in de magnetron.
Verdeel per bord, rijst, winterpeen linten, taugé en sperziebonen.
Giet wat pindasaus erover.
Leg 2 eiern partjes erop en strooi wat kroepoek bovenop.
Makan enak!