Gado Gado is een gerecht van koude groenten geserveerd met Pindasaus en kroepoek. Gado gado komt van de Javaanse woord “nggadho”, dat betekent ” eten met witte rijst”. Er zijn verschillende variatie en u mag gebruiken al de groenten dat u lekker vindt. Breng 2 liter water met zout Lees verder...
Niet te veel tijd om te koken? Dit recept is makkelijk en heel lekker! Kook de sperziebonen in ruim water met zout, circa 20 minuten. Giet ze af en laat ze staan. Snijd een ui en hak de knoflook fijn. Snijd de Spaanse peper in ringetjes. Kook de rijst in Lees verder...
Smoor djawa ook genoemd “Javaans sucadelappen” is een heerlijk gerecht van gekruide langzaam gestoofde sucadelappen. Maak de marinade klaar: Pel de knoflook en snipper deze fijn. Kneus de knoflook, verse gember en meng ze met ketjap, citroensap, kruidnagel, peper, nootmuskaat. Smeer het vlees hiermee in. Laat 1 uur, afgedekt, in de Lees verder...