- 1 bloemkool
- 50 g bloem
- 100 ml melk
- 1 sjalot
- 1 knoflook teentje
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 g paneermeel
- Peper en zout
- 1 flesje barbecue saus
- 1 theelepel peterselie
- Bakpapier
Snijd de bloemkool en maak er roosjes van.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de sjalot heel klein.
Kook de bloemkool in ruim kokend water met zout, 10 minuten.
Giet ze af en laat even afkoelen.
Meng in een kom de bloem samen met de kurkuma, de paprikapoeder, de knoflook, de sjalot.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer beetje bij beetje de melk in het bloem mengsel tot een dikke pannenkoek beslag.
Voeg de olie toe en roer goed door.
Laat staan 30 minuten.
Zet de paneermeel in een soep bord.
Dop een roosje in het beslag en dop in de paneermeel. Doe dat voor elke roosje.
Zet ze op een ovenplaat, bekleed met bakpapier.
Zet in de oven op 200 graden, 15 minuten.
Met een kwast, strijk barbecuesaus op elke roosje.
Zet ze nog 10 minuten in de oven.
Serveer met barbecuesaus erbij.