Door: Dominique op 11 - 05 - 2024 in de categorie Toetjes en gebak
Ingredienten
Voor de biscuits à la cuillère 
  • 5 eieren
  • 1 zak vanille suiker
  • 120 g fijne suiker
  • 120 g bloem
Voor de fruit mousse
  • 250 g  blauwe bessen
  • 250 g aardbeien
  • 200 g suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 gelatine blaadjes
  • 200 ml slagroom
  • 50 g fijne suiker
  • 200 g volle Franse kwark
Voor de vulling en decoratie
  • 6 aardbeien per mini charlotte, voor de vulling
  • 1 aardbei per charlotte, voor bovenop
  • 4 blauwe bessen per charlotte, voor bovenop
  • Roze suiker (in airfryer gedroogde rozen blaadjes, op 80 graden, gemalen met fijne suiker)
  • Gesuikerde rozen blaadjes (gedopt in eiwitten en fijne suiker en in airfryer op 90 graden gebakken)
Keuken: Bereidingstijd: 1 dag van tevoren min. Portie(s): 4 personen

Heerlijke, prachtige mini charlottes met zelfgemaakte biscuits à la cuillère (lange vingers).

Verwarm de oven op 180 graden voor.
Maak eerst de fruits mousse klaar:

Zet de gelatine blaadjes in koud water tot ze zacht zijn.

Halveer de aardbeien.
Doe ze in een pan met de suiker, het citroensap en de blauwe bessen.
Laat ze zacht koken.
Knijp de gelatine blaadjes en roer ze in de jam.
Pureer de jam en laat hem in de koelkast volledig afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de suiker.
Wanneer de jam goed koud is, meng hem voorzichtig met de opgeklopte slagroom en de kwark.
Het is nu een mooie mousse.
Zet hem in de koelkast, afgedekt.

Maak de biscuits klaar.

Klop de eiwitten in de kom en voeg langzaam suiker toe terwijl je blijft kloppen tot je stijve pieken hebt.

Klop de eidooiers een beetje om ze romig en witter te maken.
Voeg ze dan voorzichtig toe aan de eiwitten met een spatel zonder ze te breken.
Zeef de bloem over het eimengsel en vouw het voorzichtig in met de spatel.
Vul het mengsel in een spuitzak en knip het uiteinde af zodat het een diameter van 1 cm heeft.
Spuit koekjes van dezelfde grootte indien mogelijk.
Ik heb 4 mini rollen gemaakt, een schijf per charlotte als bodempje.

Bestrooi de koekjes royaal met poedersuiker, laat enkele minuten rusten, bestrooi opnieuw en bak gedurende 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de oven.
Open de ovendeur halverwege het bakproces om wat stoom te laten ontsnappen, en sluit deze snel weer.
Laat ze afkoelen.
Halveer ze.

Maak de mini charlottes klaar.

Snijd de aardbeien voor de vulling in stukjes.

Zet een ijzer cirkel op een bakpapier.
Zet een stukje folie erop.

Doe erop 1 rol van biscuit.
Aan de zijkant en rechtop, plaats, naast elkaar, de halve koekjes.

Op de biscuit rol, doe 2 eetlepels fruitmousse.
Bovenop 1 eetlepel aardbeien.
Scheur 2 halve biscuits erop.
Dan mousse, dan fruit, dan gescheurde halve koekjes en als laatste, 2 eetlepels mousse.

Pak ze voorzichtig in folie en zet ze een nacht in de koelkast.

De dag zelf.

Zet ze uit de koelkast, verwijder de folie en de ring.
Zet ze op 4 dessert borden.

Halveer de aardbeien.
Zet ze boven de charlotte, samen met de blauwe bessen.
Strooi wat suiker erop (hier rozen suiker).
Decoreer de borden.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties