- 500 g Volkoren noedels
- 2 kipfilets
- 2 sjalotten
- 3 Knoflook teentjes
- 2 maggi bouillon blokjes ( normaal 4 maar ik vind dan te zout)
- 2 cm verse gember
- 2 x 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel 5 kruiden poeder
- 1 theelepel Trassie Trafasie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 4 eetlepels ketjap Asin
- 4 eetlepels ketjap Manis
- 3 eetlepels verse selderij
- 3 lenteuitjes ( mijn toevoeging om groen toe te voegen )
Breng 2 liter water met de bouillonblokjes aan de kook.
Kook erin de noedels gaar.
Doe het vuur uit, giet ze af maar bewaar een 1/2 kopje kookvocht, zet ze terug in de pan en meng ze met 2 eetlepels olie en laat ze staan.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de sjalotten in ringetjes.
Hak de selderij.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Snijd de lenteuitjes in ringetjes.
Rasp de gember.
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Bak erin de kipfilets blokjes.
Voeg de sjalotten en de knoflook toe.
Voeg nu de gember, de tomatenpuree, de 5 kruiden, de Trassi, het kookvocht, de ketjap manis en Asin toe.
Roerbak een paar minuten.
Voeg de noedels bij de saus , meng goed samen.
Verdeel op 4 borden en garneer met lente uitjes erop.
Lekker met plakjes komkommer.