- 350 g bloem
- 210 ml lauwe water
- 1 eetlepels melk
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 1 zakje droge gist (bij de Jumbo)
- 1 eetlepel olie
Een pitabroodje, ook wel shoarmabroodje genoemd, is een plat broodje met een zachte korst. Het wordt ingesneden, als een soort ‘zakje’, waarin gyros of Shoarma wordt gestopt. In sommige landen wordt het broodje als een bord gebruikt.
Shoarma vlees heeft een aparte eigen smaak door de kruidenmix. Ik maak het lekkerder door Spaanse peper, rode paprika, ui, prei, verse spinazie, knoflook en Chilisaus toe te voeren.
Meng de gist met wat lauw water, olie, melk en suiker, laat het mengsel 10 minuten staan.
Meng de bloem met het zout en meng met het gist.
Kneed het deeg tot een elastische bal.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken, dan in 4 stukken en rol met de binnenkant van jou hand de stukken tot 8 gelijke balletjes.
Laat de balletjes 40 minuten rusten onder een theedoek op een warme plaats.
Rol de balletjes plat tot schijven van 5 mm dik.
Laat de platte schijven weer 10 minuten rusten onder een theedoek.
Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden.
Bestrooi de pitabroodjes licht met bloem en bak ze circa 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de broodjes opgezwollen en lichtbruin zijn.
Laat de pitabroodjes afkoelen op een rooster tussen 2 bakpapier vellen en onder een theedoek.
Snijd de pitabroodjes (maar niet helemaal) en vul ze met groenten, vlees en zelfgemaakte knoflooksaus.