Door: Dominique op 15 - 07 - 2025 in de categorie Divers
Ingredienten
  • 30 g verse verveine bladeren
  • 50 cl alcohol à 96%
  • 50 cl water
  • 50 cl suiker siroop of sirop de sucre de canne
Keuken: Bereidingstijd: 5 min. Portie(s): 1,5 liter personen

Verveine heeft een frisse, citroenachtige geur en een zachte, kruidige smaak.
De smaak is licht en verfijnd, met tonen van citroenmelisse en een vleugje munt. De geur is aromatisch en ontspannend, vaak gebruikt in kruidenthee of likeuren vanwege het kalmerende effect en het verfrissende aroma.

Vandaag heb ik verveine likeur gemaakt. Het komt uit decruin van mijn moeder.
Ik ken het nog niet en ben er heel benieuwd naar.
Even geduld…

Was de bladeren van de verveine.

Doe ze in een 1.5 liter fles met draaidopje.

Voeg he water en het alcohol toe.
Laat de fles in een droge en donkere plek.
Laat de verveine likeur, 4 tot 5 weken zo staan.

Filter de verveine likeur en voeg de suiker siroop of sirop de canne toe.
Laat de likeur 4 weken staan.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Radijsjes uit de..

Datum: 1 - 12 - 2025

0 reacties

“Oreo – Pecan..

Datum: 29 - 10 - 2025

0 reacties