Door: Dominique op 8 - 07 - 2015 in de categorie Stoofpotjes
Ingredienten
Voor de marinade:
  • 2 eetlepels Ketjap Manis
  • 2 gember bolletjes (of een stukje verse gemberwortel of 2 tl gemberpoeder)
  • sap van een half citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kruidennagels
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • peper
Voor het stoofpotje:
  • 500 g sucadelappen
  • 4 grote uien
  • 2 bouillonblokjes
  • 200 ml water
  • margarine of olie naar keuze
  • 1 theelepel suiker
Keuken: Bereidingstijd: 120 min. Portie(s): 4 personen

Smoor djawa ook genoemd “Javaans  sucadelappen” is een heerlijk gerecht van gekruide langzaam gestoofde sucadelappen.

 

11713512_1074312912597370_1295023086_nMaak de marinade klaar:

Pel de knoflook en snipper deze fijn.
Kneus de knoflook, verse gember en meng ze met ketjap, citroensap, kruidnagel, peper, nootmuskaat.
Smeer het vlees hiermee in.
Laat 1 uur, afgedekt, in de koelkast rusten.

 

 

11694320_1074316419263686_139247209_nMaak het stoofpotje klaar:

Verwarm de margarine of olie in een braadpan en braad het vlees gedurende 10 minuten aan beide zijden, bruin op een middelhoog vuur.
Pel de uien en snijd ze grof.
Los intussen het bouillonblokje op in heet water en schenk dit met de uien en  suiker bij het vlees.
Draai het vuur laag en roer de Smoor Djawa om.
Laat het vlees met het deksel op de pan 60-120 minuten gaar stoven.
Keer het zo nu en dan en voeg, als het vocht te veel indampt, wat heet water toe.

Serveer met rijst (of zoals hier met verse pasta), komkommer, tomaten en geef er kroepoek en eventueel sambal Oelek bij.

11736967_1074407632587898_1471129143_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Crispy smashed potatoes

Datum: 19 - 11 - 2024

2 reacties

Wilof lasagne met..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties

Zwarte bonen en..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties