- 200 g sperziebonen
- 300 g gehakt
- 200 ml grove Satésaus
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 Spaanse peper zonder pitjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout
- 4 kopjes witte rijst
Niet te veel tijd om te koken?
Dit recept is makkelijk en heel lekker!
Kook de sperziebonen in ruim water met zout, circa 20 minuten.
Giet ze af en laat ze staan.
Snijd een ui en hak de knoflook fijn.
Snijd de Spaanse peper in ringetjes.
Kook de rijst in ruime water met zout, 8 minuten.
Zet het vuur uit, giet de rijst af en zet hem terug in de pan.
Doe de pan dicht met een deksel en laat hem staan.
Verwarm 2 eetlepels olie in een wok.
Bak erin de knoflook, de Spaanse peper en de ui samen.
Voeg het gehakt toe en bak mee tot hij gaar is.
Voeg nu de satésaus toe en 1/2 kleine glaasje water toe en roer goed door.
Voeg de sperziebonen toe, zet de deksel op dw wok en laat nog 5 minuten zacht pruttelen.