- 500 gram rode kool, fijngesneden
- 2 goudrenetten of appelmoes
- 2 theelepel kaneel
- 3 kruidnagels
- 1 grote of 2 kleine laurierblaadjes
- Peper
- Zout
- 1 tl muskaatnoot
- eventueel Allesbinder
- 5 eetlepels bruine suiker
- 1/4 liter water
Een klassieke uit de Nederlandse keuken maar voor die Francaise, de eerst keer…
Mijn keuken ruikt eerlijk, het smaakt heel goed..
Ik vind het goed gelukt!
Snijd de kool in reepjes.
Breng de rode kool in het water aan de kook.
Voeg vervolgens de laurierblaadjes, muskaatnoot, kruidnagels, peper en zout toe.
Schil intussen de appels en snijd ze in blokjes.
Bestrooi de blokjes met kaneel.
Doe de appels bij de rode kool.
Voeg gelijk de bruine suiker toe.
Laat alles op laag vuur ca. 2 uur sudderen.
Giet de rode kool af en verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes.
Indien nodig kun je de rode kool nog binden.