- 300 g kipfilets
- 6 el ketjap manis
- 2 limoenen
- 1 tl sambal
- 4 el zonnebloemolie
- 1 cm gember
- 100 g gezouten cashewnoten
- 1 tl kerriepoeder
- 500 g snijbonen
- 200 g worteltjes
- 1 rode paprika
- 5 lente-uien
- 250 g mie
- 4 takjes munt
- 25 g gebakken uitjes
- satéstokjes
Boen een limoen schoon.
Snijd de kipfilet kleine stukjes.
Leg de kip in een schaal met de 2 el ketjap, limoensap en rasp, 1 tl sambal en 1 el olie. Laat een kwartier marineren.
Rijg de kipstukjes aan saté stokjes.
Maak een sausje van 4 el ketjap, 2 tl sambal, geraspte gember en het sap van een limoen.
Verhit 1 eetlepel olie en bak de cashewnoten. Doe ze in een kommetje en bestrooi met kerriepoeder.
Snijd de snijbonen in lange slierten.
Snijd de wortels in schuine stukjes.
Snijd de paprika in reepjes.
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
Bak de satéetjes in een grillpan met 2 el olie. Draai de spiesjes regelmatig om.
Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de snijbonen in een wok met water en zout , 6 minuten gaar.
Voeg na 4 minuten de worteltjes toe.
Voeg na 5 minuten de paprika toe.
Laat de laatste halve minuut de stukjes lente-ui meekoken.
Giet de groenten af.
Verdeel de mie en de groenten over een schaal. Giet de ketjapsaus erover en bestrooi met de kerrie-cashewnoten, muntblaadjes, lente-ui ringetjes en gebakken uitjes.
Serveer met de spiesjes.