Door: Dominique op 25 - 01 - 2022 in de categorie Risotto
Ingredienten
  • 1 kopje risotto rijst per persoon
  • 250 g boerenkool ( fijn gesneden)
  • 1 groentenbouillon blokje
  • 1 klont  boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Scheutje witte wijn
  • 1 liter Water
  • Plakjes salami
  • Eventueel 1 rookworst
 
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Verrassend lekkere risotto 

Kook 1 liter water en laat hier het bouillonblokje in oplossen.

Snipper de ui en knoflook fijn.
Fruit aan in een pan met een eetlepel olie.

Voeg na 2 minuten de risottorijst toe en bak even mee.
Blus af met een scheutje witte wijn.

Als deze is opgenomen voeg je ongeveer een soeplepel bouillon toe.
Laat deze opnemen door de risottorijst, roer af en toe door.
Voeg dan de boerenkool toe en laat hem slinken.
Voeg tussendoor, soeplepel bij soeplepel, de bouillon toe.

Snijd de salami in plakjes.
Bak ondertussen de salami krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken.

Verwarm eventueel de rookworst in een pan met water.

Na in totaal ongeveer 25-30 minuten is de risotto klaar.
Roer dan een klontje boter en de kaas er door.
Serveer de risotto met wat krokante salami en eventueel wat plakjes gerookte worst.

Decoreer met peterselie.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties