- 1 kopje risotto rijst per persoon
- 250 g boerenkool ( fijn gesneden)
- 1 groentenbouillon blokje
- 1 klont boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Scheutje witte wijn
- 1 liter Water
- Plakjes salami
- Eventueel 1 rookworst
Verrassend lekkere risotto
Kook 1 liter water en laat hier het bouillonblokje in oplossen.
Snipper de ui en knoflook fijn.
Fruit aan in een pan met een eetlepel olie.
Voeg na 2 minuten de risottorijst toe en bak even mee.
Blus af met een scheutje witte wijn.
Als deze is opgenomen voeg je ongeveer een soeplepel bouillon toe.
Laat deze opnemen door de risottorijst, roer af en toe door.
Voeg dan de boerenkool toe en laat hem slinken.
Voeg tussendoor, soeplepel bij soeplepel, de bouillon toe.
Snijd de salami in plakjes.
Bak ondertussen de salami krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken.
Verwarm eventueel de rookworst in een pan met water.
Na in totaal ongeveer 25-30 minuten is de risotto klaar.
Roer dan een klontje boter en de kaas er door.
Serveer de risotto met wat krokante salami en eventueel wat plakjes gerookte worst.
Decoreer met peterselie.