- 1 kg vastkokende aardappels
- 1 bol knoflook
- 2 el grof gemalen zeezout
- 2 el verse rozemarijn
- 2 el olijfolie
- 1 el verse fijngesneden bieslook
- 1 el verse fijngesneden peterselie
- 1 potje crème fraîche
- bakpapier
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Boen de aardappels schoon onder een stromende koude kraan.
Snijd de aardappels vervolgens in partjes van vier.
Haal de tenen knoflook los maar pel ze niet!
Bedek de bakplaat met bakpapier.
Leg de aardappelpartjes op het bakpapier en leg de knoflooktenen er tussen.
Bestrooi alles met grof zeezout en de vers gesneden rozemarijn.
Besprenkel het geheel met olijfolie.
Rooster de aardappels, 45 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
De laatste 20 minuten, zet de oven op 160 graden.
Snijd de peterselie fijn en knip de bieslook.
Verwarm de crème fraîche in een pan.
Voeg de peterselie en de bieslook toe, laat een paar minuten, op laag vuur, koken.
Breng op smaak met peper.
Verdeel de aardappels in een serveerschaal en giet de saus eroverheen.