- 250 g aardappelen
- 150 ml melk
- 3 eieren (gesplitst)
- 80 g bloem
- peper en zout
- olie
- 1 potje crème fraîche
- 2 eetlepels dille
- 2 citroenen
- 300 g gerookte zalm
- 3 lente uitjes
- keukenpapier
Kook de aardappelen gaar, in ruim water met zout, 20 minuten.
Schril ze en pureer ze.
Meng de puree met melk, eierdooiers en bloem en breng op smaak met peper en zout.
klop de eiwitten stijf met een snufje zout en meng ze voorzichtig door de puree.
Verhit wat olie in een koekenpan, scherp met een lepel 4 dikke kleine pannenkoekjes in de pan.
Bak de pannenkoekjes 2-3 minuten allebei kanten en zet ze in een bord met keukenpapier erop.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Meng de crème fraîche met dille en de rasp van een half citroen, peper en zout.
Serveer 4 pannenkoekjes per persoon met een paar stukjes zalm, partje citroen en 3 eetlepels crème fraîche.
Bestrooi wat lente uitjes ringetjes erop.