- 250 g culinaire aardappeltjes
- 250 g sperziebonen
- 4 eieren
- 10 radijsjes
- 2 stengels bleekselderij
- 4 lente uitjes
- 5 augurken
- 200 g zalm
- 1 krop sla naar keuze
- eventueel 50 g kaas (zoals Gouda, Emmentaler)
- eventueel 1 bakje Cherry tomaatjes
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 4 eetlepels olijfolie
- 8 eetlepels aioli
- peper en zout
- 4 eetlepels verse peterselie
Dit recept is een maaltijd salade maar is ook lekker in kleine porties voor het voorgerecht.
Dit recept is van de supermarkt Liddl maar ik heb hem aangepast.
Kook de aardappeltjes, in de schil, in ruim water met zout, 10 minuten.
Laat ze afkoelen, pel ze af en snijd ze in plakjes.
Kook de sperziebonen, in ruim water met zout, 10 minuten.
Laat ze afkoelen, in een kom met koud water.
Kook de eieren, in water met zout, 10 minuten.
Laat ze staan in koud water om ze af te koelen, pel ze af en snijd ze in plakjes.
Maak de bleekselderij schoon en snijd ze in plakjes.
Kook ze 2 minuten, laat ze afkoelen in koud water.
Snijd de radijs, de Lente uitjes en de augurken in dunne plakjes.
Eventueel snijd de kaas in blokjes en halveer de tomaatjes.
Hak de peterselie fijn.
Maak de dressing klaar door de aioli met de sinaasappelsap, de peterselie en de olijfolie te mengen.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de dressing met de aardappeltjes, de bleekselderij en de sperziebonen en laat intrekken.
Meng de sla met de lente uitjes, de radijs en de augurk.
Verdeel in een schaal de sla.
Verdeel de groenten met saus overheen.
Eventueel verdeel de blokjes kaas en de tomaatjes erop.
Scheur de zalm plakjes en verdeel ze op de salade en bestrooi wat lente ui erop.