- 25 cl bouillon (1 bouillon blokje gemengd met 25 cl kokend water)
- 4 gelatine vellen
- 1 theelepel Madère wijn
- Peper
- 50 g room pâté
- 50 g mascarpone
- Minimaal, 2 plakken peperkoek
Simpel amuse recept.
De combinatie is heerlijk.
Maak de gelatine vellen klaar door de vellen in koud water te doen, 5 minuten.
Maak de gelee klaar:
Maak eerst de bouillon klaar door het bouillonblokje te roeren in het kokend water.
Knijp de gelatine om het vocht weg te halen.
In een pannetje, roer de vellen in het bouillon.
Voeg de madere toe.
Doe het vuur uit en laat goed afkoelen.
Vul het bodem van elke lepel met een theelepel gelee.
Zet de lepels in de koelkast, tot het hard wordt.
Maak de pâté klaar:
Klop met een vork de pâté samen met de mascarpone.
Breng op smaak met peper.
Serveren:
Snijd de peperkoek plakken (zonder
bruine korts) in heel klein stukjes.
Verdeel een theelepel peperkoek op elke lepel.
Verdeel de pâté erop.
Zet in de koelkast tot gebruik.