Door: Dominique op 25 - 01 - 2023 in de categorie Amuses
Ingredienten
  • 1 pakje van 10 bladerdeeg vellen
  • 4 sjalotten
  • 2 bakpapier vellen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel balsamico crème
  • 1 eetlepel walnoten
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 dikke plak Ardenner paté
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 30 lepeltjes personen

Zelf verzonnen recept van krokante amuses met Ardenner paté ( pâté de campagne).

Verwarm de oven op 220 graden voor.
Ontdooi de bladerdeeg vellen.

Snijd in het bladerdeeg kleine lepeltjes uit.
Zet ze op een ovenplaat, bekleed met bakpapier.
Zet een bakpapier erop en een bord of een schaal erop.
Bak ze 5 minuten.
Doe de schaal en het bakpapier bovenop weg.

Bak ze nog 7 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Zet ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Snipper de sjalotten.
Hak de noten en hak de peterselie fijn.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie en bak de sjalotten erin.
Voeg 1 eetlepel balsamico crème en 1 eetlepel honing toe.
Zet het vuur zacht en laat ze 5 minuten carameliseren.
Roer de noten stukjes erin.
Laat goed aflekken en afkoelen.

Snijd de pâté in stukjes.

Druk voorzichtig en een heel klein beetje op de bovenkant van het lepeltje.
Doe een stukje pâté erop.
Doe daarna een beetje van het sjalot mengsel erop en strooi wat peterselie bovenop.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties