- 2 zuur- zoet appels
- 200 g gerookte zalm
- Citroensap
- 20 g verse dille
- Wasabi mayonaise
- 200 ml Olijfolie
- 1 zakje verse ruccola sla
- 1 teentje knoflook
- 1 Sinaasappel
- Vloeibare honing
- Citroensap
- Zout
Zelf verzonnen recept van amuses.
Mooi geserveerd in amuse bakje of mini coquille schelpen.
Hey is lekker, fris en mooi.
Maak eerst de sinaasappel-ruccola olie klaar.
Doe in een grote kom 1 zakje ruccola, 1 teentje knoflook, 1 halve theelepel zout, 1 eetlepel sinaasappel sap, de rasp van een half sinaasappel en een theelepel citroensap en een theelepel honing.
Voeg nu de olijfolie toe en pureer het met een staafmixer tot een dikke olie.
Proef het en voeg eventueel een van die ingrediënten toe naar smaak.
Je moet een balans erin vinden.
Snijd de appels in mini blokjes.
Voeg een paar druppels citroensap toe aan de appel blokjes.
Snijd de zalm in mini blokjes.
Hak de dille fijn.
Meng ze samen met 1 eetlepel wasabi mayonaise en een theelepel dille.
Doe een theelepel van het appel- zalm mengsel in een amuse lepel.
Doe een paar druppel sinaasappel-ruccola olie erop en ernaast.
Decoreer met dille en rasp de rest van sinasappel bovenop.( een heel klein beetje maar)