- 1.5 kg aardappelen
- 600 g andijvie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 blikken tonijn in olijfolie
- 8 zongedroogde tomaatjes in olijfolie
- 100 g zwarte olijven
Ik kreeg dit recept van mijn Schoonzusje Angelique.
Het is een frisse en lekker zomer stamppot.
Ik had geen olijven maar ze staan wel op het recept.
Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud op een bord.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op.
Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree.
Was en snijd de andijvie fijn.
Snijd de tomaatjes in reepjes en de olijven in ringetjes.
Schep de andijvie met de tonijn, de tomaatjes, de olijven en de pijnboompitten door de puree.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout.