Door: Dominique op 9 - 08 - 2015 in de categorie Stamppotten
Ingredienten
  • 1.5 kg aardappelen
  • 600 g andijvie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 blikken tonijn in olijfolie
  • 8 zongedroogde tomaatjes in olijfolie
  • 100 g zwarte olijven
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Ik kreeg dit recept van mijn Schoonzusje Angelique.
Het is een frisse en lekker zomer stamppot.
Ik had geen olijven maar ze staan wel op het recept.

 

Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

11862951_1090259777669350_1343295310_oRooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud op een bord.

 

 

Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op.
Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree.

11852648_1090259521002709_1233022862_oWas en snijd de andijvie fijn.

 

 

Snijd de tomaatjes in reepjes en de olijven in ringetjes.

Schep de andijvie met de tonijn, de tomaatjes, de olijven en de pijnboompitten door de puree.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout.

11832051_1090263737668954_66363143_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties