Door: Dominique op 13 - 04 - 2021 in de categorie Healthy /koolhydraatarm Food, Stamppotten
Ingredienten
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 zak verse andijvie,  klein gesneden
  • 4 eetlepels melk
  • Peper en zout
Voor de hete jus:
  • 1 zakje jus
  • 250 ml water
  • 1 klontje boter
  • 350 g gerookte worst
  • 200 g spekjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sjalotten
  • 1/ 4 Spaanse peper met zaadjes ( of meer naar smaak)
  • 1 rode paprika
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de sjalotten in ringetjes.
Hak de knoflook en de peper.

Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de worst in plakjes.

Pel en snijd de aardappelen in blokken.
Kook ze in ruim water met zout, 30 minuten.
Laat ze in het water.

Verwarm 2 eetlepels boter.
Bak erin de sjalotten, de peper, de paprika en de spekjes.
Voeg de knoflook en de plakjes worst toe.
Voeg nu het zakje jus en 250 ml water toe.
Zet het vuur zacht.

Giet de aardappelen af, stamp met 4 eetlepels melk .
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de puree met verse rauwe andijvie.

Verdeel de stamppot op 4 borden.
Verdeel de hete jus erop.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties