- 4 zoete aardappelen
- 1 zak verse andijvie, klein gesneden
- 4 eetlepels melk
- Peper en zout
- 1 zakje jus
- 250 ml water
- 1 klontje boter
- 350 g gerookte worst
- 200 g spekjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- 1/ 4 Spaanse peper met zaadjes ( of meer naar smaak)
- 1 rode paprika
Snijd de sjalotten in ringetjes.
Hak de knoflook en de peper.
Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de worst in plakjes.
Pel en snijd de aardappelen in blokken.
Kook ze in ruim water met zout, 30 minuten.
Laat ze in het water.
Verwarm 2 eetlepels boter.
Bak erin de sjalotten, de peper, de paprika en de spekjes.
Voeg de knoflook en de plakjes worst toe.
Voeg nu het zakje jus en 250 ml water toe.
Zet het vuur zacht.
Giet de aardappelen af, stamp met 4 eetlepels melk .
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de puree met verse rauwe andijvie.
Verdeel de stamppot op 4 borden.
Verdeel de hete jus erop.