- 1 pak van 8 vellen bladerdeeg
- 2 appels
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel rietsuiker
- 1 zakje vanille suiker
- 3 eetlepels rietsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 eierdooier
- 1 fles karamel saus
- 1 pakje slagroom
Dit recept is ideaal voor op een verjaardag, kinderfeestje of gewoon zo tussendoor!
Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
Pel de appels en snijd ze in partjes.
Doe de appel partjes in een keuken machine samen met de suiker, de vanille suiker en de kaneel en mix ze samen tot een fijn mengsel.
Leg een vel bladerdeeg op een plank.
Verdeel een paar lepel appel mengsel erop.
Leg een tweede vel bladerdeeg bovenop.
Snijd in het deeg, 8 bandjes, van de breedte en de lengte van friet.
Klop nu een eierdooier in een kom en bestrijk het deeg met het ei.
Meng wat suiker, kanaal en nootmuskaat(klein beetje) en gooi dit over de frieten heen.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Zet de appelflap frieten op een bakpapier, naast elkaar (maar niet tegen elkaar).
Zet de bakpapier op een bakplaat of op de grill van de oven.
(Ik heb ze op de twee oven platen verdeeld).
Bak de appelflap frieten in de oven, op 180 graden, 15-20 minuten.
Laat ze afkoelen en leg ze in een mooie schaal.
Maak de karamel dip saus door 4 eetlepels karamel saus te mengen met 4 eetlepels slagroom.
Schenk de karamel saus in een mooie kom.
Serveer de appelflap frieten met de karamel saus in een kom.