- 1 pak bladerdeeg
- 2 appels
- 3 eetlepels abrikoos jam
- 1 eetlepel fijne suiker
- muffin bakjes
Een simpel recept met bladerdeeg en appel maar met een prachtig effect!
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de appels, snijd ze doormidden en snijd het klokhuis weg.
Snijd de appels in hele dunne schijfjes. Hoe dunner hoe beter, dan kun je de roosjes straks makkelijker rollen.
Leg de appelschijfjes op een plank met keukenrol, zodat ze uit kunnen lekken.
Spreid 2 bladerdeeg vellen uit en plak ze samen.
Snijd ze dan in 2 reepjes van 2 cm.
Meng de jam met een eetlepel water en beleg de deegstroken.
Strooi wat suiker erop en leg de appelschijfjes op de deeg stroken.
Vouw de deegstroken op de appelschijfjes.
Rol de roosjes zo strak mogelijk op.
Leg de appelroosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze ca. 25 minuten totdat ze een mooi lichtbruin kleurtje krijgen.
Wanneer ze uit de oven komen kun je ze naar wens bestrooien met wat poedersuiker.