- 400 g pompoen blokjes
- 200 g bloem
- 100 g melk
- 1 eetlepel olie
- 3 eetlepels fijne suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 2 eieren
- 50 g rozijntjes
- Snufje zout
- Olie om te bakken
Arepa di Pampuna is een pompoen pancake uit de Antilles.
Mijn dochter heeft ze vaak voor haar ontbijt in Curaçao gegeten.
U mag ze met rozijntjes of zonder eten.
Kook de pompoen blokjes in ruim water met een snufje zout, tot ze gaar en zacht zijn.
Giet het water af en doe ze in een grote kom.
Met een vork prak ze tot een puree.
Voeg alle andere ingrediënten toe en op tot een glad beslag.
Voeg nu eventueel de rozijntjes toe.
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Maak een pancake door 2 eetlepels beslag in de koekenpan te doen.
Bak, aan beide kanten de pancake, goudbruin.
Doe dat tot het heel beslag gebruikt is.
Eet de pancakes met vloeibaar honing of suiker.