- 16 grote witte asperges ( 4 pp)
- 8 eieren L
- 12 kleine trostomaatjes per persoon (4 pakjes)
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 ml volle kwark
- 1 grote bos verse peterselie en 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
- 4 Bakpapier vellen en keukentouw
Ik zag het recept op Franstalig Instagram post en het leek me heerlijk.
Het is gezond, super snel klaar en heerlijk.
De asperges koken in hun eigen sap met tomaaatjes in papillote (pakketje).
Zet de eieren in ruim water met zout en kookt ze 9 minuten.
Zet ze in koud water en pel ze.
In een kommetje prak ze fijn (mimosa) met vork.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Schil, was de asperges en snijd het uiteinde af.
Neem een bakpapier.
Leg 4 asperges erop.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Zet de tomaatjes erop.
Besprenkel met olijfolie.
Maak de papillote dicht.
Maak de zijkant dicht met touw.
Ik heb extra een touwtje in de middel gedaan.
Zet alle papillottes op een bakplaat.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Bak de papillotes 15-20 minutes.
(waarom schrijf ik dit baktijd? We vonden ze lekker maar net te hard).
Tijdens het bakken, doe de kwark, de olijfolie en de Peterselie in maatbeker.
Breng op smaak met peper en zout.
Mix het mengsel met een staafmixer tot een gladde saus.
Snijd de avocado’s in plakjes en verdeel ze op vier borden.
Doe de asperge uit de oven.
Doe 4 asperges op een bord.
Verdeel 3 eetlepels saus erop.
Verdeel 3 eetlepels mimosa eieren.
We hebben het gegeten met zalm.