Door: Dominique op 11 - 06 - 2020 in de categorie Aziatische keuken
Ingredienten
Bao buns 
  • 500g bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel olie
  • 300 ml lauwe water
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje droge gist
Crispy kip
  • 2 grote kipfilet
  • 8 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels tijm
  • 1 zakje bakpoeder
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie om te bakken
  • Keukenpapier
Koreaanse saus 
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels sweet chili saus
  • 2 eetlepels honing
  • 1/2 Spaanse peper zonder zaadjes
  • 1 stukje verse gember
  • 1 bos uitje
  • 1 teentje knoflook
Garnituur
  • 1 komkommer
  • 3 eetlepels sesamzaadjes
  • 4 bos uitjes
  • 1 Spaanse peper zonder zaadjes
  • Eventueel een rode ui
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Recept samen met mijn dochter klaar gemaakt.
We vinden het zo leuk om samen te koken!

Marineer de kipfilets:
Zet ze in een kom samen met melk en een knoflook teentje.
Breng op smaak met peper en zout.
Bedekt met folie en zet in de koelkast.

Maak de Bao buns klaar:
Meng eerst samen de bloem, bakpoeder, zout, suiker en gist.
Voeg , beetje bij beetje, de olie en het lauw water toe en kneed tot een mooi bol van deeg.
Maak kleine balletjes, maak ze plat tussen jouw vingers, vouw ze en zet ze op een vel bakpapier.
Laat ze rusten onder een theedoek.

Bereid de crispy kip klaar:
Snijd de kipfilets in plakjes.
Dep ze met keukenpapier af.

Meng de bloem met de paprikapoeder, peper, zout, tijm, bakpoeder en chili vlokken.
Dep de plakjes kip erin en zet ze op een bord, bedekt met keukenpapier.
Verwarm de olie in de wok.
Bak de plakjes, 5 minuten en zet ze op een keukenpapier, op een bord.
Bedek de bord met aluminiumfolie.

Maak de Koreaanse saus klaar:
Hak de knoflook fijn.
Hak een half peper fijn.
Snijd de bos uitjes in ringetjes.
Rasp de gember.
In de koekenpan van de kip, doe de sojasaus, honing, knoflook, gember, spaanse peper, bosuitjes en sweet chili saus en verwarm de saus , een paar minuten.
Voeg de plakjes kip toe, meng ze samen en zet het vuur uit.

Maak de bijgerechten klaar :
Bak de sesamzaadjes in een droge koekenpan, 2 minuten, tot ze goudbruin worden.
Zet ze op een bord.
Pel de komkommer af, halveer hem in de lengte.
Lepel hem uit en snijd hem in dunne plakjes.
Hak de peterselie grof.
Snijd de pepertjes en de bos uitjes in ringetjes.

Sroom de broodjes:
Stoom de Bao broodjes, 10 minuten in een stoom mandje, boven kokend water of in een stoom apparaat.
Zet ze op een bord om ze af te koelen.

Afronden:
Verwarm de kip plakjes.
Snijd de broodjes open.

Serveer de broodjes op een serveerschaal samen met de kip (met saus erbij) in een kom, een kom met komkommer, een kom met bos uitjes, eventueel rode uien plakjes, een kom met gebakken sesamzaadjes en een kom met spaanse peper, klein gehakt.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Crispy smashed potatoes

Datum: 19 - 11 - 2024

2 reacties

Wilof lasagne met..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties

Zwarte bonen en..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties