- 40 g verse basilicum
- 20 g pijnboompitten
- 16 cherry tomaatjes
- 6 knoflook teentjes
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels verse tijm
- 4 plakjes italiaanse ham
- 8 zwarte olijven zonder pitten
- 500 ml slagroom
- 2 gelatine vellen
- Peper en zout
- Olijfolie
- Flesje balsamico crème
- 4 plastic Bekertjes
- 1 bakje verse pesto
Heerlijk recept van hartige panna cotta.
Ik heb eerst een recept van mini cheesecake met gedroogde tomaatjes, olijven en italiaanse ham gemaakt maar het is iets ermee fout gegaan dus heb ik iets snel verzonnen om mijn mislukte scheesecake te maken.
Het is goed gelukt, het was net fluweel in je mond, wow!
! Let op !
Het recept is in 2 dagen gemaakt.
Een dag van tevoren:
Meng de slagroom met 10 afgescheurde basilicum blaadjes, zet in een plastic bakje, breng op smaak met peper en zout,, doe het goed dicht en zet een nacht minimum in de koelkast.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Leg een bakpapier vel op een bakplaat.
Halveer de tomaatjes in de lengte.
Verdeel ze op de bakplaat.
Verdeel de knoflookteentjes met schil erbij.
Strooi wat peper, zoute en tijm erop en bedruppel met olijfolie.
Zet in de oven, 1 uur.
Laat ze afkoelen en doe ze in een afgesloten bakje in de koelkast.
De volgende dag:
Pureer de basilicum met de slagroom.
Doe de gelatine vellen in ern kom met koud water.
Verwarm de basilicum slagroom in een pannetje.
Voeg de gelatine toe en roer tot het gesmolten is.
Hak grof samen 8 olijven, 8 basilicum blaadjes, 4 italiaanse ham plakjes en 16 halve tomaatjes.
Pak 4 plastic bekkers en met je vingers , besmeer de binnenkant met olijfolie.
Verdeel de 16 andere tomaatjes helften op de bodems van de bekers.Verdeel de slagroom erop.
Zet in de koelkast 4 uur minimum.
Voeg de pijnboompitten in het ham-tomaatjes mengsel en doe het in een bakje in de keolkast.
Bewaar 1 theelepel losse pijnboompitten en een paar kleine basilicum blaadjes apart.
Doe 4 kleine borden op de aanrecht.
Met een mes, ga langs de wand van de panna cotta, draai de beker om boven de bord en druk een beetje tot de panna cotta los komt en glijdt op de bord.
Decoreer met balsamico crème in zig zag, met een toefje ham-tomaatjes mengsel, wat pijnboompitten en basilicum blaadje.
Per bord, verdeel om de panna cotta 1 theelepel pesto.
Zet losje een film erop en zet nog 30 minutes in de koelkast.