Door: Dominique op 22 - 11 - 2023 in de categorie Soepen
Ingredienten
  • 1 runderschenkel
  • 450 g rundersoep vlees
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 bos selderij
  • 2 laurierblaadjes
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels Cajun kruiden ( 1tl oregano, 1 tl tijm, 1tl chili vlokken of cayenne, 1 tl knoflookpoeder,  1tl uienpoeder, 1 tl paprikapoeder , 1tl zout, 1tl peper)
  • 3 eetlepels ketchup
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels worcestershiresaus
  • 250 g spaghetti of noedels
  • 2 liters water
  • 1 bos lente uitjes
  • 1 spaanse peper zonder pitten
  • 4 eieren
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 2 personen

Ik keek vanochtend een serie over streetfood in America.

In New Orléans is een dame die maakt een bijzondere Créole soep met typische kruiden mix van New Orleans, Cajun (cayenne, paprika, oregano, knoflook, uien en tijm).

Deze soep is warm, zout, rijk en wordt geserveerd met gekookte eieren, spaanse peper, spaghetti en lente ui.

Snijd een ui in vieren.
Pel de ui.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Snijd ook de spaanse peper in ringetjes.
Snijd de selderij in plakjes.
Pel en snijd de winterpeen in plakjes.

Kook de eieren hard, 9 minuten in water met zout.
Pel ze af en halveer ze.

Verwarm in een soeppan de olie.
Braad kort het vlees, beide kanten samen met de cajun kruiden.

Giet het water op het vlees.
Voeg schenkel, worcestershiresaus, soja saus,  ketchup en een bouillonblokje toe.
Nu voeg de wortel, de ui, de laurierblaadjes, de knoflook en de selderij toe en breng op smaak met peper en zout.

Laat de soep koken, dan zet het vuur heel zacht en laat de soep minimum 2.0 uur pruttelen.

Verwijder de schenkel en doe het vlees op een bord.
Trek het vlees uit elkaar of snijd het in kleine reepjes.

Pureer de soep met een staafmixer. Doe het vlees terug in de soep.
Breek de spaghetti en voeg ze toe aan de soep.
Laat de soep nog een half uur koken.

Proef dan de soep, eventueel kun je nog sojasaus of worcestershiresaus extra toevoegen.

Verdeel in 4 stoepborden of kommen.
Verdeel de lente uitjes en de spaanse peper op de soep.
Doe 2 eieren helften per bord bovenop.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Surimi salade

Datum: 4 - 03 - 2024

0 reacties

Hutspot met knolselderij

Datum: 4 - 03 - 2024

0 reacties

No food waste..

Datum: 27 - 02 - 2024

0 reacties

Koolhydraatarme “Bami”

Datum: 26 - 02 - 2024

0 reacties