Door: Dominique op 23 - 01 - 2024 in de categorie Boter
Ingredienten
  • 250 g ongezoute boter
  • 2 grote sjalotten
  • 250 ml rode wijn
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels kalf fond
  • Peper, zout
  • 1 eetlepel olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): - personen

Maak van een simpele borrel plankje of van een stuk rode vlees, een culinaire ervaring met de Franse boter Marchand de vin.
Heerlijk boter met een reductie van rode wijn en sjalotten.

Doe de boter uit de koelkast.

Snijd de sjalotten heel fijn.
Verwarm 1 lepel olie in een koekenpan.
Bak even de sjalotten.
Voeg de rozemarijn, de suiker, de peper, de zout, de wijn en de fond toe.
Laat de wijn reduceren tot alleen de sjalotten blijven over.
Doe het vuur uit, doe de rozemarijn uit en laat goed afkoelen.

In een keukenmachine, snijd de boter in klein stukken.
Voeg de afgekoelde reductie toe en meng ze in de keukenmachine

Doevde boter in een afgesloten doos en zet in de koelkast.

Bewaren: 3 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer.

Heerlijk met verse stokbrood plakjes, gegrilde brood of een stukje rood vlees.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Chili con carne

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Chili con carne..

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Soep van Dré

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Rouille saus met..

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties