- rasp van 1/2 citroen
- 1 theelepel vanille extract
- 140 g bloem
- 180 g suiker
- 6 eieren
- poedersuiker
Biscuits a la cuillère (lepelkoekjes) zijn langwerpig zachte koekjes. Ze lijken op lange vingers (boudoirs in het Frans) maar zijn niet zo droog en hard.
Buiten zijn ze hard maar binnen zijn ze juist lekker zacht en luchtig…
Zet een spuitzak klaar met een gladde spuitmond.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Klop het eiwit heel stijf en glanzig met 70 g suiker.
Klop het eigeel met de vanille extract, de citroen rasp en 110 g suiker tot het beslag wit wordt.
Klop een derde van het eiwit door het eigeel, heel doorzichtig, stop zodra het eiwit niet meer zichtbaar is.
Spatel dan voorzichtig de rest van het eiwit door het eigeel.
Spatel daarna voorzichtig de bloem door het mengsel.
Niet te hard stapelen! maar doe dit heel voorzichtig want dat is het geheim van dit recept. Te hard en de koekjes zijn mislukt en blijven gewoon plaat!
Het beslag moet lekker luchtig blijven zoals een mousse.
Doe het mengsel in de spuitzak.Spuit minimaal 20 koekjes ter grootte van een duim.
Strooi wat poedersuiker op de koekjes. (zo worden ze bovenop krokant).
Bak de koekjes 12-14 minuten op 180 ºC.
Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
Strooi wat poeder suiker erop.