- 1 kilo ongepelde garnalen ( reuzen garnalen, diepvies, Lidl)
- 1 grote venkel
- 2 sjalotjes
- 1 wortel
- 1 twentje knoflook
- 1 spaanse peper zonder pitten
- 2 el olijfolie
- 1/2 glaasje ricard
- 1 glas witte droge wijn
- 70 gr tomatenpuree
- 6 el bloem
- 1,5 l visbouillon
Een schaaldierensoep, of ook wel bisque, is een soep die bereid is van eender welke soort schaaldieren. Zo kan men een bisque bereiden van onder andere kreeft, garnaal, langoustine, rivierkreeft of krab.
Pel 8 garnalen. Bewaar hun vlees apart.
Dat is voor later.
Snijd de venkel en de wortel in blokjes.
Hak de knoflook, de spaanse peper en de sjalotjes fijn.
Doe de venkel, sjalotjes, de wortel en de knoflook in 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak alle samen 4 minuten. Voeg de schalen van de 8 garnalen toe en bak totdat ze verkleuren en lekker gaan ruiken (ongeveer 5 minuten).
Voeg de witte wijn toe en een half glaasje ricard en roer hen door de garnalen.
Doe de tomatenpuree en de bloem erbij en schep alle ingrediënten door elkaar.
Bak dan alles 5 minuten.
Voeg dan de visbouillon toe.
Breng zachtjes aan de kook, zet het vuur laag en kook nog 15 minuten zachtjes door.
Doe de soep in een blender en pureer hem zo fijn mogelijk.
Giet de soep door een zeef en vang de soep op in een grote pan.
Druk met met een pollepel ook het laatste vocht uit de de pulp die overblijft (Die gooi je weg).
Voeg het vlees van de 8 garnalen toe en warm ze nog kort door.
Verdeel de bisque over 4 soepkommen of soepborden.
Decoreer eventueel met gehakte verse peterselie en slagroom.