- 1 kleine bloemkool
- 3 eieren
- 150 gr geraspte belegen kaas
- 1 sneed witte brood
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels verse platte peterselie
- 4 eetlepels verse basilicum
- 2 lente-uitjes
- Peper en zout
- eventueel paneermeel
Healthy food recept
Ik zag het recept op de blog “Uit Pauline’s keuken”. Ik heb haar recept aangepast.
Bloemkool koekjes zijn gezond en zonder koolhydraten.
Kinderen die niet graag groenten eten, gaan die crispy bloemkool koekjes heerlijk vinden!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bloemkool in grove roosjes.
Hak de bloemkool fijn in een keukenmachine of met een mes.
Hak de knoflook, de peterselie, de basilicum, de brood en de lente-uitjes fijn en voeg ze bij de bloemkool.
Breng het op smaak met peper en zout.
Voeg de geraspte kaas, de eieren toe en meng het goed door elkaar.
Het mengsel moet plakkerig aanvoelen, is het te nat, voeg dan wat extra brood toe of paneermeel.
Vorm met je handen kleine koekjes.
Knijp ze iets uit en leg ze op een ovenplaat, bekleed met bakpapier.
Bak de bloemkool nuggets in de oven en na 10 minuten, draai ze voorzichtig om en bak ze nog 5 minuten, goudbruin.
Serveer de koekjes met ketchup of met Sweet chili saus.