- 1 bloemkool
- 800 g aardappelen
- 50 g roomboter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 100 g geraspte kaas
- 200 g ham blokjes
- Peper en zout
- Verse peterselie
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Snijd de aardappelen in plakjes en kook ze 10 minuten in ruim water met zout.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook hem 10 minuten in ruim water met zout.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Meng de bloem goed door de boter en laat dit 1 minuut bakken.
Voeg beetje voor beetje de melk toe tot een lekker sausje.
Voeg de helft van de geraspte kaas, de ham blokjes en zout en peper toe. Goed mengen.
Verdeel de aardappelschijfjes over een ovenschaal.
Verdeel hier de bloemkool overheen.
Verdeel de kaassaus erover en strooi de rest van de geraspte kaas over de ovenschotel.
Zet de ovenschotel voor circa 30 min. in de oven.
Hak de peterselie fijn en strooi boven de ovenschotel.