- 1 bloemkool
- 600 g grote aardappelen
- 25 g roomboter
- 4 eetlepels melk
- Snufje nootmuskaat
- Peper en zout
- 200g gepelde Noordzee garnalen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 bos uitjes
- 3 eetlepels pijnboompitjes
- Peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 8 eieren
- 8 boterham zakjes
- olie
Pel de aardappelen en snijd ze in grote blokken.
Snijd de bloemkool in roosjes.
Snijd de bos uitjes in ringetjes.
Hak de knoflook fijn.
Snipper het ui fijn.
Kook de aardappelen en de bloemkoolroosjes in ruim water met zout, 30 minuten. Laat ze in het warm water staan.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
Bak erin, ui, knoflook en bosuitjes.
Voeg de pijnboompitjes en de garnalen toe, breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
Giet de bloemkool en aardappelen af, zet ze in de pan terug, voeg de melk, nootmuskaat en boter toe en pureer ze samen.
Breng de puree op smaak met peper en zout.
Kook 2 liters water in een grote pan.
Met je vingers wrijf olie in de binnenkant van de boterham zakjes.
Breek de eieren in elke zakjes.
Wanneer het water kookt, kookt de zakjes 4 minuten.
Haal ze heel snel uit het water.
Verdeel de bloemkoolpuree op 4 borden.
Verdeel de garnalen erop.
Maak in de middel van elke bord een kuiltje en zet de eieren erin ( wel uit de zakjes halen ?).
Serveer meteen.