- 1 kg aardappelen
- 200 g ontbijtspek
- 200 g champignons
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 prei
- 2 bos uitjes
- Peper en zout
- Frituurpan of airfryer apparaat
Dit recept is geïnspireerd door het recept van cafetaria “Kom d’r in” in Gilze. Ze zijn ook gespecialiseerd in glutenvrij eten. Ze maken zelf satesaus, verse frieten en stoofvlees.
Was de frieten en dep ze droog met keuken papier.
Snipper de uien fijn.
Snijd de prei in ringetjes.
Snijd de ontbijtspek in reepjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Verwarm de margarine in een koekenpan.
Bak de uien, de prei, de champignons, de ontbijtspek reepjes, de knoflook en de bos uitjes samen.
Breng op smaak met peper en zout.
Bak de frieten voor, 4 minuten.
Bak de frieten opnieuw tot ze goudbruin zijn.
Verwarm de groenten.
Serveer de frieten met de groenten erop en met mayonaise.