- Blik gecondenseerde melk a 400 gr
- 200 ml halfvolle melk
- 200 ml slagroom
- 5 eieren
- Rol Maria koekjes
- 1 a 2 kopjes sterke koffie
- 3 tl suiker
- 3 eiwitten
- Kaneel
- Amandel snippers
(taart uit Portugal)
Bereiding
Splits de eieren en mix de eidooiers met 100 ml slagroom, gecondenseerde melk en halfvolle melk 5 minuten met een mixer.
Zet het mengsel op het vuur en breng al roerend aan de kook.
Haal de pan van het vuur.
Roer de suiker door de koffie en laat de koffie lauw worden.
De koffie in een bordje gieten en dan de koekjes er in dopen.
Doe dit maar een paar seconde.
Leg de koekjes op de bodem van een plat bord of de bodem van een springvorm.
Smeer een laag crème boven op de koekjes en dek weer af met een nieuwe laag koekjes.
Herhaal dit totdat de crème op is.
Sluit af met een laagje crème.
Klop de eiwitten met een mixer stijf en daarna de resterende 100 ml slagroom.
Meng het mengsel door en besmeer de bovenkant van de taart hiermee.
Strooi er nog wat kaneel en amandelen over en zet 2 uur in de vriezer en daarna 1 uur in de koelkast.
Splits de eieren en mix de eidooiers met 100 ml slagroom, gecondenseerde melk en halfvolle melk 5 minuten met een mixer.
Zet het mengsel op het vuur en breng al roerend aan de kook.
Haal de pan van het vuur.
Roer de suiker door de koffie en laat de koffie lauw worden.
De koffie in een bordje gieten en dan de koekjes er in dopen.
Doe dit maar een paar seconde.
Leg de koekjes op de bodem van een plat bord of de bodem van een springvorm.
Smeer een laag crème boven op de koekjes en dek weer af met een nieuwe laag koekjes.
Herhaal dit totdat de crème op is.
Sluit af met een laagje crème.
Klop de eiwitten met een mixer stijf en daarna de resterende 100 ml slagroom.
Meng het mengsel door en besmeer de bovenkant van de taart hiermee.
Strooi er nog wat kaneel en amandelen over en zet 2 uur in de vriezer en daarna 1 uur in de koelkast.