- 1 schelvis of kabeljauw (ca. 400g)
- 500 g aardappelen
- 4 teentjes knoflook
- 2 el verse peterselie
- 1 scheutje olijfolie
- peper en zout
- voor het spiegelei:
- 1 klontje boter
- 1 ei per persoon
Brandade is een Frans gerecht dat wordt gemaakt van stokvis of schelvis.
Het gerecht wordt vaak gemaakt met gezouten en gedroogde vis, meestal kabeljauw.
Je kan natuurlijk voor dit recept kabeljauw uit de diepvries gebruiken.
Hak de peterselie fijn.
Fileer de schelvis en spoel af onder koud stromend water.
Kook de aardappelen 15 minuten in gezouten water.
Pers de knoflook uit boven de aardappelen en doe de peterselie en de visfilets erbij.
Laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Giet het kookvocht af en breng de brandade op smaak met peper.
Besprenkel met olijfolie en plet de vis en aardappelen met een vork.
Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
Verhit de boter in een koekenpan en strooi een beetje peper en zout over de boter.
Breek de eitjes boven de pan en bak enkele minuten.