- 1 ronde brie of een jonge camembert
- 100 ml honing
- 100 ml Mapple syrup
- 1 zak mini kaas crissini (bij Albert Heijn) of breek gewoon normale crissini in drieën of gebruik zout stengels
- Handjevol pecannoten
- Handjevol pijnboompitten
- Handjevol walnoten
- Handjevol gedroogde cramberries
- Handjevol platte verse peterselie
Ik zag een filmpje op Instagram en vond het een leuk idee voor mijn “Apéritif dînatoire”.
Ik heb het recept een beetje aangepast naar mijn smaak.
Hak samen, op een houten plank en met een grote mes, de peterselie, de pecannoten, de pijnboompitten, de walnoten en de cramberries.
In een bord, giet veel honing samen met mapple syrup.
Snijd de brie in dunne (0,5 cm) drie hoekjes.
Met een sate stokje, prik onder een drie hoekje.
Plant erin een mini crissini.
Dop het boompje in het honing mengsel en daarna door het noten mengsel.
Zet ze voorzichtig op een serveer schaal of op een serveerplank.