Door: Dominique op 16 - 10 - 2015 in de categorie Cakes
Ingredienten
Voor de brioche (ingrediënten voor een grote)
  • 500 g bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 2 eieren
  • 1/2 glas melk
  • 200 g slagroom
  • 60 g suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 50 g boter
  • poeder suiker
  • 1/ 2 Ganache
Keuken: Bereidingstijd: 120 min. Portie(s): 6 personen

Heerlijke brioche (zoete Franse brood), gevuld met chocolade creme (Ganache).

Maak de brioche klaar:
Kneed de bloem samen met de gist, de suiker, de room, de zout, de eieren en de melk.
Wrijf u handen met olie en maak een bol met het deeg, (het plakt maar dat is normaal).
Leg het deeg in een schaal en laat het rijzen, afgedekt met een doek, een uur in de oven (de oven niet aanzetten!).
De oven is een ideaal plekje, warm, donker, tochtvrij).

Maak de ganache klaar en laat hem afkoelen.

12168799_1127707277257933_386694137_oMaak bolletjes uit het deeg.
Rol een bolletje uit en vul het met een lepel ganache.

 

 

12168015_1127708030591191_1626528782_nMaak ze dicht, in de vorm van een bolletje.
Doe dat tot het deeg op is.

 

 

 

 

12166257_1127707920591202_2111081031_n12167593_1127709403924387_598669557_n (1)Leg de bolletjes in een springvorm bekleed met bakpapier naast elkaar, in de vorm van een bloem.
Laat de helft van de boter in de magnetron smelten.
12167859_1127709620591032_741424766_nBetrijk  de boter met een kwast over de bolletjes.
Laat de brioche, 40 minuten opnieuw rijzen afgedekt, in de oven (niet aanzetten!).

Doe de brioche uit de oven.

Verwarm de oven op 180 graden voor.

 

 

12169416_1127733363921991_1740830815_o

 

Laat de rest van de boter smelten, bestrijk er de brioche mee en strooi wat poeder suiker erover.
Bak de brioche, 20-25 minuten, op 180 graden tot hij goud en bruin is.
Laat afkoelen op een rooster.
Strooi wat poeder suiker erop.

 

12169683_1127743177254343_2115187557_o

12165438_1127743327254328_112238870_o

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Aardappelen in citroen..

Datum: 14 - 01 - 2025

0 reacties

Sla wraps met..

Datum: 28 - 12 - 2024

0 reacties