Door: Dominique op 7 - 11 - 2022 in de categorie Aardappel, Groenten
Ingredienten
Voor de puree:
  • 2 grote aardappelen per persoon
  • 1 glas opgewarmte melk met 1 eetlepel roomboter
  • Peper en zout
  • 1 stamper
Voor de broccolischotel:
  • 1 stuk broccoli
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 knoflook teentjes
  • 350 g varkensgehakt
  • 1 grote tomaat
  • 120 ml kookroom
  • 50 g geraspte kaas
  • Handjevol peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Heerlijk recept. Simpel en snel.

Snijd de broccoli in roosjes.
Kook de roosjes beetgaar in ruim water met een Groentenbouillon blokje.
Giet ze af en laat ze uitlekken.

Pel en snijd in blokken de aardappelen, kook ze, ongeveer 15 minuten in ruim water met zout.

Snijd de ui fijn, de tomaat in blokjes en hak de knoflook.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de ui en de knoflook.
Voeg het gehakt toe en rul het op hoog vuur.
Voeg de tomaat toe.
Voeg nu de uitgelekte broccoliroosjes toe en bak kort mee.
Giet de kookroom erbij en roer alles door.
Strooi de kaas erop (niet roeren!), zet het vuur zacht en zet een deksel erop.

Maak de puree door de aardappelen, te afgieten en te prakken samen met de opgewarmte melk en de boter.
Breng op smaak met peper en zout.

Hak de peterselie fijn.

Verdeel de aardappelpuree op 4 soep borden.
Verdeel de broccoli schotel erop.
Strooi wat peterselie bovenop.
Serveer meteen.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties