Door: Dominique op 29 - 11 - 2020 in de categorie Aziatische keuken, Kip, Gevogelte, Lunch en Ontbijt
Ingredienten
Het is een avond eten, portie voor de lunch zijn kleiner.
  • 12 keizer broodjes of 8 pistolets
  • 4 kipfilets
  • 2 rode paprika's
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 20 g verse peterselie
  • 1 theelepel Sambal oelek (mild) of 2 theelepels (pittig) of 3 theelepels (heet) of meer voor vuur in de mond
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel maïzena
  • Water
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de paprika’ in blokjes.
Snipper de uien.
Hak de knoflook fijn.
Hak de peterselie fijn.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Pel de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.
Snijd de sla fijn.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan of in een wok.
Bak eerst de uien, de paprika, de peterselie en de knoflook.
Voeg de kipfilet blokjes toe en bak ze mee.

Doe de sambal samen met de bruine suiker en de ketjap in een pannetje.
Verwarm tot de suiker gesmolten is.
Roer de maïzena erin.
Voeg, al roerend en beetje bij beetje, het water toe tot het ontstaat een mooie glade saus.
Meng het sausje samen met de kip.
Laat nog 3 mn op laag vuur pruttelen.

Halveer de kaiser broodjes of de pistolets.

Vul met vlees, sla en komkommer plakjes.

Enjoy ?

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties