- 4 kipfilets
- 4 sjalotten
- 1 bos lente uitjes
- 2 grote wortels
- 3 knoflookteentjes
- 2 zure appels
- bakboter
- 2 eetlepels verse peterselie
- 2 grote bruine stokbroden
- 1 zakje sla naar keuze
- 4 eetlepels grove mosterd
- 4 eetlepels vloeibare honing
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 mespunt chili vlokken
- Peper en zout
Heerlijk broodje kip met gebakken appels en met een zelfgemaakte honing en mosterd saus!
Ik heb bruine stokbrood gebruikt maar het kan met een witte.
Snijd de sjalotten fijn.
Hak de knoflook en de peterselie.
Snijd de kipfilets in reepjes.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Schaaf de wortels in lange sliertjes.
Snijd de appels in plakjes.
Verwarm 1 eetlepel bakboter in een koekenpan.
Bak de appel plakjes en zet ze op een keukenpapier op een bord.
Maak de honing-mosterd saus klaar.
Meng samen in een kom de honing, de mosterd, de italiaanse kruiden, de chili vlokken en de knoflookpoeder.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de bakboter in een koekenpan.
Bak erin de sjalotten en de kip reepjes, 5 minuten.
Voeg de knoflook, de lente uitjes, de wortel sliertjes, de peterselie en de appel plakjes toe en bak nog een paar minuten mee.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Snijd de stokbroden in de lengte en halveer ze.
Vul de onderkant van de stokbrood met kip en sla en giet wat saus bovenop.
Maak de sandwich dicht met de bovenkant van de brood.