- 125 g bloem
- 125 g suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 6 eieren
- 1 snufje zout
- 4 x 60 g chocolade mousse
- 3 eetlepels cacao poeder
Leuk gebak voor Kerstmis!
Een grappige, leuke opgerolde cake met luipaard vlekjes, gevuld met chocolade mousse.
Het is veel werk, beetje moeilijk (mijn vlekjes zijn niet perfect!) maar het is heel leuk om te doen.
Mix de eierdooiers met de suiker, tot een wit beslag.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Meng de eiwitten, heel voorzichtig, met het beslag.
Neem 3 eetlepels beslag en meng het met 1 eetlepel cacao poeder.
Neem nog 3 eetlepels beslag en meng het met 2 eetlepels cacao poeder.
Maak met een theelepel, op een bakplaat bekleed met bakpapier, diverse cirkels met het licht beslag en omcirkelt ze met het donker beslag (met een spuitje).
Maak kleine rondjes tussen de cirkels.
Zet de bakplaat in de oven, op 180 graden, 2 minuten.
Laat ze even afkoelen.
Verdeel de rest van het beslag op de vlekjes en strijk het beslag.
Bak het beslag in de oven, 15 minuten.
Neem de cake uit de oven, doe het bakpapier weg en rol de cake op (vlekjes aan de buitenkant) in een vochtige theedoek.
Laat de cake even afkoelen.
Smeer de chocolade mousse op de cake (kant zonder vlekjes) en rol de cake strak op.
Zet de cake, in de koelkast, minimaal 4 uur.
Snijd de uiteinden mooi recht en snijd de Bûche in plakjes.