Door: Dominique op 27 - 11 - 2015 in de categorie Cakes, Nagerechten
Ingredienten
  • 125 g bloem
  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 6 eieren
  • 1 snufje zout
  • 4 x 60 g chocolade mousse
  • 3 eetlepels cacao poeder
Keuken: Bereidingstijd: 2+15 min. Portie(s): 10 personen

Leuk gebak voor Kerstmis!

Een grappige, leuke opgerolde cake met luipaard vlekjes, gevuld met chocolade mousse.
Het is veel werk, beetje moeilijk (mijn vlekjes zijn niet perfect!) maar het is heel leuk om te doen.

Mix de eierdooiers met de suiker, tot een wit beslag.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.

Meng de eiwitten, heel voorzichtig, met het beslag.

12294927_1147508981944429_478102321_oNeem 3 eetlepels beslag en meng het met 1 eetlepel cacao poeder.
Neem nog 3 eetlepels beslag en meng het met 2 eetlepels cacao poeder.
Maak met een theelepel, op een bakplaat bekleed met bakpapier, diverse cirkels met het licht beslag en omcirkelt ze met het donker beslag (met een spuitje).
Maak kleine rondjes tussen de cirkels.
Zet de bakplaat in de oven, op 180 graden, 2 minuten.
Laat ze even afkoelen.
Verdeel de rest van het beslag op de vlekjes en strijk het beslag.
12297791_1147515665277094_1189338793_oBak het beslag in de oven, 15 minuten.
Neem de cake uit de oven, doe het  bakpapier weg en rol de cake op (vlekjes aan de buitenkant) in een vochtige theedoek.
Laat de cake even afkoelen.

Smeer de chocolade mousse op de cake (kant zonder vlekjes) en rol de cake strak op.
Zet de cake, in de koelkast, minimaal 4 uur.

Snijd de uiteinden mooi recht en snijd de Bûche in plakjes.

12305394_1147564101938917_855784629_n

12299543_1147563995272261_1387064822_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties