- 4 rozen, rose
- 100 g losse fijne suiker
- 1 eiwit
Candy roses, zijn roosblaadjes om te snoepen of om je nagerecht prachtig te versieren.
Ik heb in de airfryer gedaan maar de vorm van het blaadje blijft niet.
Als je dat wil, zet ze dan 1 uur minimum op 35 graden, tot ze hard zijn.
Je kan dat met viooltjes doen.
Feestelijk maar ook heerlijk!
Doe de knoppen van de rozen uit de boeket.
Doe de groene gedeelte (onderkant) weg.
Doe de blaadjes uit elkaar.
Was ze goed onder de kraan.
Klop een eiwit los in een kom.
Giet wat losse suiker in een bord.
Neem een blaadje in je hand.
Met een kwast strijk voorzichtig wat eiwit op het blaadje.
Haal het blaadje in de suiker. Schud langzaam de overbodig suiker af.
Zet ze naast elkaar in de bak van de airfryer.
Bak ze op 80 grasen, 35 minuten.
Om ze knapperig en krokant te bewaren, zet ze in een afgesloten doos met rijst erin.