- 2 Cantaloupe meloenen
- 1 teentje knoflook
- 20 gverse muntblaadjes
- Peper en zout
- 4 eetlepels crème fraîche
- 180 ml slagroom
- 200 g Italiaanse ham
Heerlijke frisse koude soep.
De avond van tevoren bak de ham.
Hak hem fijn.
Voor je de ham in de koelkast diet, neem 2 eetlepels apart in een bakje.
Voeg erin de slagroom en breng op smaak ket peper.
Zet de slagroom een nacht in de koelkast in een afgesloten doos.
Pureer de meloen samen met de munt, de knoflook, de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
Zet de meloensoep in de koelkast.
Net voor het serveren, zeef de slagroom en klop hem stijf.
Verdeel de soep in 4 glazen.
Doe een toefje ham-slagroom erop en strooi wat gehakte ham bovenop.