- 500 g gehakt
- 1 ei
- eventueel 1/2 Spaanse peper zonder zaadjes
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 ui
- peper en zout
- 3 teentjes knoflook
- peterselie
- bloem
Ćevapčići of cevapi, zijn gekruide gehaktworstjes.
Ik ben 2 keer in Kroatië op vakantie geweest.
Het is een prachtige land, met een hoge gastvrijheid.
De Kroatische keuken heeft diverse invloeden van de Turkse, Hongaarse, Griekse en Italiaanse keuken gekregen maar heeft een Oud-Slavische traditie bewaart.
Er zijn veel recepten van Ćevapčići, maar dit recept vonden we heerlijk.
Snipper de ui fijn.
Hak de peterselie en de knoflook fijn en eventueel de Spaanse peper ook.
Meng het gehakt met de knoflook, de peterselie, de ui, het ei, de paprikapoeder en eventueel de Spaanse peper.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe twee kopjes bloem in een bord.
Verwarm een koekenpan/grillpan of steek de bbq aan.
Neem een bolletje van het gehakt. Rol het in je handen en rol het in de bloem tot een klein worstje.
Doe dat tot het gehakt op is.
Doe de worstjes in de koekenpan/grillpan of op de grill.
Bak de worstjes, 8 tot 10 minuten, keer ze vaak om.
Serveer de Ćevapčići met pita broodjes, fijn gesneden uien, knoflooksaus of zure room.