- 400 g rundergehakt
- 4 x 250 g kidney bonen
- 1 rode paprika
- 2 grote uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel gehakte Spaanse peper
- 1 prei
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 g tomatenblokjes
- 2 eetlepels tomato frito
- 1 eetlepel Chili con carne
- 2 eetlepels verse peterselie
- Peper en zout
- kruidenmix Chili con carne kruidenmix
- Of 1 zakje chili con carne kruiden mix
Het bekenste Mexicaanse gerecht maar zonder pakje.
Snijd de uien fijn.
Snijd de prei in ringen.
Hak de knoflook fijn.
Hak de peterselie fijn.
Hak de peper in ringetjes.
Snijd de paprika in reepjes.
Maaak de kruiden mix klaar.
Verwarm de olie in een wok.
Bak erin de uien, de Spaanse peper, de paprika reepjes, de prei.
Voeg het gehakt en de kruiden mix toe en bak 5 minuten mee.
Voeg nu de tomatenblokjes, de helft van de peterselie en de frito toe.
Doe de bonen uit de blikjes en maak ze schoon onder de kraan in een vergiet.
Voeg de bonen toe, zet het vuur laag en laat 10 minuten pruttelen.
Serveer met rijst of brood of frieten.