- 255 g bloem ( plus extra om uit te rollen)
- 250 g warm water
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel steranijs poeder
- 1/2 theelepel kruidnagel poeder
- 1/2 theelepel venkel poeder
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel 5 spice mix
- 2 eetlepel rijstazijn
- 4 eetlepels soja saus ( kikkoman)
- Wat peper
- 2 grote eendenborstfilets met vet eraan
- 1 komkommer
- 1 wortel
- 1 rode paprika
- 4 bosuitjes
- 1 flesje Oisin saus
- Eventueel sambal oelek naar smaak
Eerst moet je de eendborsten marineren:
Maak de 5 spice mix klaar door alle kruiden samen te mengen.
Haal de eendenborstfilet uit de koelkast en dep hem even droog met een keukenpapiertje.
Maak de marinade voor de eendenborstfilet door de sojasaus, rijstwijn, 5 spice en de witte peper met elkaar te mengen.
Snijd de vetlaag van de eendenborstfilet met een scherp mes kruislings in.
Marineer de eendenborstfilet vervolgens in de marinade en laat hem minimaal 1 uur in de koelkast.
Maak de Mandanrin pancakes klaar:
Meng de bloem met warm water.
Kneed tot ern soepel deeg.
Dek af met een theedoek en laat 30 monuten rusten.
Kneed nog een keer.
Halveer het deeg.
Rol 2 strokken uit.
Uit de strokken maak je 20 balletjes.
Strooi wat bloem op de aanrecht en rol (met rotatie bewegingen) 20 mini wraps.
Zet een beetje olie in een koekenpan .
Bak de pannenkoeken per 2, 2 minuten beide kanten.
Zet ze op een keukenpapier vel op een bord.
Doe dat tot de 20 pancakes klaar zijn.
Vouw de pancakes en Zet een alufolie vel erop.
Maak de groenten klaar
Snijd de wortel, de paprika, de komkommer en de bosuitjes in julienne ( heel dunne reepjes). Bewaar in de koelkast.
Maak de eendenborstfilets klaar.
Zet een koekenpan op het vuur en zorg dat hij goed heet wordt.
Leg de eendenborstfilets in de pan en bak de vetlaag 5 minuten aan.
Zodra de vetlaag dunner begin te worden zet je het vuur laag.
Je hebt geen extra vet nodig omdat het vet van de vetlaag vrij komt.
Draai de eendenborstfilet om en bak de “vleeskant” nog 9 minuten (af en toe even bedruipen met zijn eigen vet).
Haal de eendenborstfilet uit de pan en bedek met aluminiumfolie en laat hem ca. 5 minuten nagaren.
Snijd de eendenborstfilet in dunne plakjes en serveer hierbij de pannenkoekjes, gesneden groenten en hoisin saus en eventueel sambal oelek, zodat ieder zijn eigen Peking eend pannenkoekjes kan samenstellen.
Eet smakelijk!