- 250 g bloem
- 250 ml lauwe melk
- 1 zakje droge gist
- 50 g fijne suiker
- 1 snufje zout
- 250 g roomboter
- 1 eierdooier
- Bakpapier
- 200 g reep pure chocolade
Zet de boter uit de koelkast.
Kneed bloem, melk, suiker en droge gist tot een soepel deeg.
Laat het deeg 4 uur rijzen.
Doe een beetje bloem op de aanrecht.
Rol het deeg uit.
Rol, de boter, tussen twee huishoudelijke folie, uit.
Leg de boter op het deeg, vouw het deeg 3 keer, rol het uit en vouw het nog eens 3 keer.
Pak het deeg in folie en zet het 30 minuten in de koelkast.
Pak het deeg uit de koelkast, strooi wat bloem op de aanrecht en rol het deeg uit.
Vouw het 3 keer en pak het deeg in folie.
Zet het deeg in de koelkast 30 minuten.
Doe dat nog 4 keer.
Nu verdeel het deeg in 4 stukken.
Snijd 3 lange strokken. Snijd de randjes netjes af.
Vouw een beetje het deeg, doe 4 stukjes chocolade erop, vouw dan 1 keer, voeg nog 4 stukjes chocolade en vouw nog een keer.
Zet de chocolatines op een bakpapier, besmeer ze met het eierdooier en laat ze in de oven op 30 fraden, 30 minuten rijzen.
Zet ze uit de oven.
Verwarm de oven op 170 graden en bak de chocolatines, 15 minuten in oven ( met mijn oven 20 minuten) tot ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen.