- 300 ml slagroom
- 20 g verse basilicum
- 1 bol mozarella
- 3 gelatine vellen
- Peper en zout
- 4 grote rijpe trostomaten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- 3 gelatine vellen
- 8 vierkant diepvries bladerdeeg vellen
- 1 bak gekleurde cherry tomaatjes
- 1 flesje crema de balsamico
- Peper en zout
- Verse basilicum
- 1 kookring
- 1 zeefje
Cirkel caprese is een prachtig voorgerecht.
Een prachtige cirkel van bladerdeeg, een pannacotta van mozarella en basilicum, tomaatjes in verschillende kleuren en crema de balsamico.
Maak eerst de pannacotta:
Zet de gelatine vellen in koud water.
Snijd de mozarella in klein stukjes.
Hak de basilicum blaadjes grof.
Laat in een pan, de slagroom samen met de mozarella en de basilicum langzaam koken tot de mozarella bijna gesmolten is.
Breng op smaak met peper en zout.
Zeef de pannacotta in een kom.
Roer de uitgeknepen gelatine vellen erin.
Met olie, beboter een kleine brownies vorm.
Giet de pannacotta erin, laat het afkoelen, zet een film erop en zet het in de koelkast voor 4 uur.
Maak de tomatensaus gelee.
Snijd een ui fijn.
Hak de kruiden en de knoflook fijn.
Snijd de tomaten grof.
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan, bak alles erin.
Voeg de suiker toe en breng op smaak met peper en zout.
Zet 2 vellen gelatine in koud water.
Roer de tomatenpuree erin en kook de saus 30 minuten op zacht vuur.
Pureer de tomatensaus en zeef hem.
Roer de gelatine erin.
Laat de saus afkoelen in een klein ovenschaaltje.
Zet in de oven, 4 uur.
Maak nu de cirkels van bladerdeeg.
Neem 2 bladerdeeg vierkant vellen uit de vriezer.
Snijd erin 3 bandjes.
Zet om de kookring een bandje van bakpapier.
Wikkel het deeg omheen en maak het dicht.
Verwarm de oven op 220 graden voor.
Bak de cirkel 15 minuten.
Zet het voorzichtig op een bord.
Maak 3 cirkels nog.
Snijd de snack tomaatjes in plaakjes en zet ze in de koelkast.
Mise en place:
Met de kookring
Snijd rondjes in de tomaten gelee.
Verdeel op 4 borden.
Snijd daarna met de kookring 4 rondjes in de mozarella pannacotta.
Halveer ze.
Doe de 2 delen van de pannacotta achter elkaar.
Zet de half maan op de bodem van de cirkel.
Doe voorzichtig de cirkel, staand, op de rondje van tomaten gelee.
Leg een paar tomaten plakjes op de pannacotta en voor de cirkel.
Decoreer met basilicum.
Bescherm ze, met een stuk folie, losjes eropen zet ze in de koelkast tot gebruik.
Net voor het eten, doe een paar crema de balsamico druppels overal.